Garneles medus-ķiploku mērcē ar rīsiem un kokosriekstu pienu

Sastāvdaļas

  • 500g svaigas iztīrītas garneles
  • 1 cukini
  • 1 avokado
  • 400g konservētas pupiņas
  • 200ml kokosriekstu piens
  • 200g rīsi
  • 1 ēd.k. rīvēts svaigs ingvers
  • 4-6 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1/2 tējk. Kajennas pipari
  • 1 ēd.k. karija pulveris
  • 1 ēd.k. medus
  • baziliks
  • sāls, pipari

Uztura speciālisti apgalvo, ka jūras produktu cienītāji retāk tiek pakļauti dažādām saslimšanām, jo jūras delikateses nodrošina organismu ar vi­sām nepieciešamajām uzturvielām. Tāpēc, piedāvājam Jums vēl vienu pārbaudītu recepti, kurā viena no galvenajām sastāvdaļām ir garneles. Veseli ēduši! 😉

Pagatavošana: 40 min / 4 porcijas

  1. Rīsus novāra sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  2. Garneles pārliek maisā vai bļodā, pievieno 1 ēd.k. olīveļļu, medu, piparus, karija pulveri, sasmalcinātus ķiplokus, ingveru, apmaisa un marinē apm. 20 min.
  3. Cukini sagriež kubiņos. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. olīveļļu un apcep cukini. Pievieno garneles un cep līdz tās maina krāsu. Pievieno kokosriekstu pienu, apmaisa, uzvāra un uguni izslēdz.
  4. Garneļu mērci pasniedz ar rīsiem, pupiņām un sagrieztu avokado. Dekorē ar bazilika lapiņām.