Uztura speciālisti apgalvo, ka jūras produktu cienītāji retāk tiek pakļauti dažādām saslimšanām, jo jūras delikateses nodrošina organismu ar visām nepieciešamajām uzturvielām. Tāpēc, piedāvājam Jums vēl vienu pārbaudītu recepti, kurā viena no galvenajām sastāvdaļām ir garneles. Veseli ēduši! 😉
Pagatavošana: 40 min / 4 porcijas
Rīsus novāra sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
Garneles pārliek maisā vai bļodā, pievieno 1 ēd.k. olīveļļu, medu, piparus, karija pulveri, sasmalcinātus ķiplokus, ingveru, apmaisa un marinē apm. 20 min.
Cukini sagriež kubiņos. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. olīveļļu un apcep cukini. Pievieno garneles un cep līdz tās maina krāsu. Pievieno kokosriekstu pienu, apmaisa, uzvāra un uguni izslēdz.
Garneļu mērci pasniedz ar rīsiem, pupiņām un sagrieztu avokado. Dekorē ar bazilika lapiņām.