Gaļas ruletītes itāļu gaumē

Sastāvdaļas

  • 800g cūkgaļas karbonāde
  • 100g kaltēti tomāti
  • 100g melnās olīves bez kauliņiem
  • 2 ķiploka daiviņas 1 bunt. baziliks
  • 2 ķiploka daiviņas
  • sāls, pipari

Itāļu vitruvē, pirmām kārtām, ir svarīgs produkts! Nav jau tā, ka pavāram nav nekas jāmāk. Tomēr itāļu virtuve ir saprotamāka arī parastajiem cilvēkiem. Un fantastisku gala rezulātu var panākt prakstiski bez pūlēm. Pagatavojiet šīs gaļas ruletītes un pārliecinaties paši!

Pagatavošana 40 min 4 porcijas

1. Pagatavot pildījumu. Kaltētus tomātus sasmalcināt ar baziliku, olīvām un ķiplokiem.
2. Gaļu nolikt uz darba virsmas un ar asu nazi gareniski iegriezt uz 1/3 (bet ne līdz galam), atvērt kā grāmatu un vēlreiz sagriezt uz pusēm, atvērt. Veidojas paliels plakans gaļas gabals. Šo gaļas gabalu iesmērēt ar pildījumu un satīt ruletē. Ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Ik pa 4cm sastiprināt ruleti ar koka irbulīšiem. Ar asu nazi sagriezt ruleti porcijas gabalos (starp irbulīšiem).
3. Ruletes cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī apm. 20 min. vai uz grila ik pa brīdim apgrozot.
4. Pasniedz ar meža ogu mērci un vārītiem jaunajiem kartupeļiem.

| View