Ziemassvētkos uz galda bija jābūt deviņiem ēdieniem, lai mājā būtu bagātība. Starp tiem noteikti bija sautēti kāposti un asinsdesa, pelēkie zirņi ar speķi, zivis, kuras uzskatīja par naudas un pārticības simbolu un protams, neiztika bez gaļas. Svētku galdā cēla gan vārītu cūkas galvu (šņukuru), gan desas no liellopa gaļas. Šodien padalīsimies ar īpaši garda gaļas kukulīša pagatavošanas recepti. 1. Lielā bļodā sajauc kopā gaļu, olas, rīvmaizi, smalki sakapātas ķiploka daiviņas, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Dēlīti izklāj ar pārtikas plēvi. Gaļu izlīdzina uz dēlīša. Veidojot 2cm atkāpi no malām iesmērē ar tomātu mērci, izklāj uz tās kūpinātu gaļu un pārkaisa ar 1/3 siera. Gaļu sarullē ruletē, pārliek cepamā formā un pārkaisa ar atlikušo sieru. Sastāvdaļas
Pagatavošana 90 min 24 porcijas
2. Cep cepeškrāsnī 180 grādos apm. 1 st.
3. Gaļas kukulīti var pasniegt gan kā pamatēdienu ar piedevām, gan aukstu kā uzkodu.
Gaļas kukulītis ar sieru
