Gaļas bumbiņas tomātu mērcē

Sastāvdaļas

  • 700 g maltā gaļa
  • 400 g pusžāvētā desa
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 2 mazi sīpoli
  • 2 ēdk. pētersīļu
  • 50 g rīvmaize
  • 1 ēdk. čili pulvera
  • 1 tējk. oregano
  • 1 tējk. kumīna
  • 1 ēdk. tomātu mērces
  • 2 bundžiņas tomātu biezeņa
  • 250 ml sarkanā vīna
  • 500 g pastas
  • Parmezāna siers pārkaisīšanai

Slavenās gaļas bumbiņas tomātu mērcē garšos lieliski ar spageti vai nūdelēm. Par vīna izmantošanu receptē nesatraucies, alkohols izgaros un to droši var ēst arī bērni.

Pagatavošana 90 min

1. Bumbiņas: uz pannas apcep 1 smalki sagrieztu sīpolu līdz tas kļūst mīksts. Pievieno sasmalcinātas 2 ķiploku daiviņas, čili un oregano. Minūti pacep un tad noliec malā atdzist. Sajauc malto gaļu ar sagrieztu desu, sacepto sīpolu, pētersīļiem, olu un rīvmaizi. Veido valrieksta izmēra bumbiņas. Tās uz pannas apcep brūnas.
2. Mērcei: atlikušo sīpolu smalki sagriez un apcep uz pannas mīkstus. Pievieno atlikušo ķiploku, čili un kumīnu un pāris minūtes pasautē. Pievieno tomātu biezeni, tomātu mērci un sarkanvīnu un sautē uz mazas liesmas apmēram 30 minūtes. Pēc tam liec mērcē gaļas bumbiņas un pasautē vēl 30 minūtes. Pasniedz ar makaroniem. Pārkaisi ar parmezāna sieru.