Austrumu virtuvi ir iecienījuši arī mūsu platuma grādos dzīvojošie gardēži. Un tam ir iemesls. Izmēģinot šo recepti jūs varēsiet par to pārliecināties. 1. Tīrā sausā pannā ielikt spinātus, pievienot nedaudz ūdeni un karsēt līdz spināti kļūst mīksti. Spinātus pārlikt šķīvī un atlikt līdz pasniegšanai. Sastāvdaļas
Pagatavošana 40 min 3 porcijas
2. Malto gaļu sajaukt ar sasmalcinātu sīpolu, kūpinātu papriku, kumīnu, pievienot sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. No maltās gaļas izveidot valrieksta lielumā gaļas bumbiņas un uzcept uzkarsētā pannā.
3. Jogurta mērcei kinzu un ķiploka daiviņas smalki sakapāt, pievienot jogurtu un sāli pēc garšas.
4. Tomātu mērcei tomātus sajaukt ar smalki sakapātiem ķiplokiem un pievienot pēc garšas sāli.
5. Porcijas šķīvjos kārto spinātus, jogurta mērci, gaļas bumbiņas, pa virsu pārlej ar tomātu mērci un pārkaisa ar sumahu.
6. Pasniedz ar lavašu, turku maizi vai rīsiem.
Gaļas bumbiņas austrumu noskaņās
