Gaļas bumbiņas ar pastu grieķu gaumē

Sastāvdaļas

  • 600g maltā liellopa gaļa
  • 125g pilngraudu pasta
  • 800g konservēti sasmalcināti tomāti savā sulā
  • 1 gl. buljons
  • 100g Fetaki siers
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 8-10 olīvas
  • 3 ēd.k. rīvmaize
  • 1-2 ķiploka daiviņas
  • pētersīļi
  • sāls, pipari

Šī recepte viennozīmīgi neatstās vienaldzīgus ne lielus, ne mazus gardēžus un noteikti, vienreiz izmēģinot šo recepti gatavosiet to vēl. Pārliecinaties paši.

Pagatavošana 45 min 4 porcijas

1. Maltai gaļai pievieno sarīvētu uz dārzeņu rīves burkānu, sasmalcinātus ķiplokus, rīvmaizi, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas, samaisa. No maltās gaļas izveido bumbiņas valrieksta lielumā.
2. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep tajā sasmalcinātu sīpolu un gaļas bumbiņas līdz sīpoli ir caurspīdīgi. Pievieno konservētus tomātus, buljonu un sautē 10 min. Tad pievieno makaronus, olīvas un vāra 20-25 min, līdz makaroni ir gatavi.
3. Pasniedz pārkaisot ar sadrupinātu sieru un sasmalcinātiem pētersīļiem.

| View