Gaļas aukstā zupa

Sastāvdaļas

  • 1,5 l gurķu rasols
  • 100g vistas fileja
  • 100g kupināta gaļa
  • 100g šķiņķis
  • 3 vārītas olas
  • 3 svaigi gurķi
  • 100g krējums
  • 40g zaļie loki
  • sinepes pēc garšas
  • sāls

Cilvēku gaume uz ēdieniem ir dažāda – vieniem zupas garšo šķidras, citiem biezākas. Šī ir vēl viena aukstās zupas variācija. Šīs zupas konsistence arī pielāgojama katra ēdāja individuālajai vēlmei. Iesakam pasniegt uzreiz pēc pagatavošanas.

Pagatavošana 40 min 4 porcijas

1. Vistas fileju ielikt katlā, pārliet ar ūdeni, pievienot sāli, uzvārīt un vārīt uz nelielas uguns apmēram 10 minūtes. Noņemt no uguns un atdzesēt, nenolejot buljonu, apmēram 30 minūtes.

Atdzisušo vistas fileju, šķiņķi un gaļu sagriezt kubiņos.

Gurķus un lokus sagriezt, pārkaisīt ar sāli.

Olas nolobīt, atdalīt dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus saberzt ar sinepēm un krējumu līdz veidojas viendabīga masa. Baltumus smalki sakapāt.

Visus sagatavotus produktus salikt pa šķīvjiem un klāt pasniegt krējumu un gurķu rasolu, lai katrs pats varētu pēc garšas peivienot.