Gaileņu un sinepju kartupeļu salāti

Sastāvdaļas

  • sauja mazu gailenīšu
  • ½ kg jauno kartupeļu
  • 2 saujas kraukšķīgu salātu
  • ½–¼ sarkanā sīpola, kapāta
  • 1 ēdk. graudu vai angļu sinepju
  • ½ ēdk. medus
  • ½ ēdk. apelsīnu sulas
  • sāls, pipari – pēc garšas
  • ciets pikants siers pārkaisīšanai
  • sviests cepšanai

Recepte derēs arī ļoti trūcīgos sēņu gados, jo gaileņu vajag maz, taču efekts ir, vai ne?

Pagatavošana 30 min 4 porcijas

1. Jaunos kartupeļus novāri (rīkojas, kā nu kurš pieradis, – mizu nokasa pirms vai pēc vārīšanas), sagriez daivās. Ātri pagatavo marinādi – sajauc sinepes, medu un apelsīnu sulu. Iejauc marinādi kartupeļos un ļauj, lai ievelkas.
2. Uz karsē pannu, izkausē sviestu un apcep gailenes – ne vairāk kā 5 minūtes (labāk gailenes cept karstā cepeškrāsnī!). Pasāli un sapiparo.
3. Liec šķīvī salātus, pārkaisi ar sīpoliem, tad kartupeļus, gailenes un pārkaisi ar cieto sieru.

| View