Gaileņu un sinepju kartupeļu salāti

Sastāvdaļas

  • sauja mazu gailenīšu
  • ½ kg jauno kartupeļu
  • 2 saujas kraukšķīgu salātu
  • ½–¼ sarkanā sīpola, kapāta
  • 1 ēdk. graudu vai angļu sinepju
  • ½ ēdk. medus
  • ½ ēdk. apelsīnu sulas
  • sāls, pipari – pēc garšas
  • ciets pikants siers pārkaisīšanai
  • sviests cepšanai

Recepte derēs arī ļoti trūcīgos sēņu gados, jo gaileņu vajag maz, taču efekts ir, vai ne?

Pagatavošana 30 min 4 porcijas

1. Jaunos kartupeļus novāri (rīkojas, kā nu kurš pieradis, – mizu nokasa pirms vai pēc vārīšanas), sagriez daivās. Ātri pagatavo marinādi – sajauc sinepes, medu un apelsīnu sulu. Iejauc marinādi kartupeļos un ļauj, lai ievelkas.
2. Uz karsē pannu, izkausē sviestu un apcep gailenes – ne vairāk kā 5 minūtes (labāk gailenes cept karstā cepeškrāsnī!). Pasāli un sapiparo.
3. Liec šķīvī salātus, pārkaisi ar sīpoliem, tad kartupeļus, gailenes un pārkaisi ar cieto sieru.

Ātra ēdienu piegāde uz mājām vai biroju Rīgā