Gaileņu un sinepju kartupeļu salāti Sastāvdaļas sauja mazu gailenīšu ½ kg jauno kartupeļu 2 saujas kraukšķīgu salātu ½–¼ sarkanā sīpola, kapāta 1 ēdk. graudu vai angļu sinepju ½ ēdk. medus ½ ēdk. apelsīnu sulas sāls, pipari – pēc garšas ciets pikants siers pārkaisīšanai sviests cepšanai Recepte derēs arī ļoti trūcīgos sēņu gados, jo gaileņu vajag maz, taču efekts ir, vai ne? Pagatavošana 30 min 4 porcijas 1. Jaunos kartupeļus novāri (rīkojas, kā nu kurš pieradis, – mizu nokasa pirms vai pēc vārīšanas), sagriez daivās. Ātri pagatavo marinādi – sajauc sinepes, medu un apelsīnu sulu. Iejauc marinādi kartupeļos un ļauj, lai ievelkas. 2. Uz karsē pannu, izkausē sviestu un apcep gailenes – ne vairāk kā 5 minūtes (labāk gailenes cept karstā cepeškrāsnī!). Pasāli un sapiparo. 3. Liec šķīvī salātus, pārkaisi ar sīpoliem, tad kartupeļus, gailenes un pārkaisi ar cieto sieru.