Gaileņu un gurķu zupa

Sastāvdaļas

  • 200 g nelielu gaileņu
  • 1 īsais vai 1/2 garā gurķa
  • 200 ml saldā krējuma (10% treknuma)
  • 30 g purava
  • 1 tējk. svaigu diļļu
  • piciņa sviesta
  • ūdens pēc vajadzības
  • sāls, pipari

Recepti iesaka Dita Lase, veģetāra uztura skolas “Vegus” vadītāja.

Pagatavošana

1. Gurķi nomizo, sagriez salmiņos. Puravu sagriez ripiņās vai sīki sakapā. Lielākās gailenes jāsagriez. Sviestā pusminūti apcep puravu, gurķi, pievieno gailenes un maisot cep, līdz sula no sēnēm sāk iztvaikot, aptuveni 4–5 minūtes.
2. Pievieno saldo krējumu, garšvielas un ūdeni (atkarībā no tā, cik biezu vai šķidru zupu vēlies). Uzvāri, bet ilgāk nekarsē. Pasniedz, pārkaisot ar dillēm.