Frikadeļu zupa ar kalē kāpostiem un siermaizītēm

Sastāvdaļas

  • 300g maltā liellopa gaļa
  • 100g kale lapu kāposts
  • 400g vārītas pupiņas
  • 1,5l dārzeņu buljons
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1/2 franču bagete
  • 200g siers (Holandes)
  • 10g sviests
  • sāls, pipari

Šīs zupas pamatā ir dārzeņu buljons. Un ir kāds īpašs knifs, vārot šo buljonu sīpolu pievienojiet ar visu mizu – buljons kļūs ne tikai aromātiskāks, bet arī buljona krāsa būs piesātinātāka.

Pagatavošana 30 min 4 porcijas

1. Maizi sagriež šķēlēs. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves, sakārto uz maizes šķēlēm un cep cepeškrāsnī līdz siers ir izkusis. Siermaizītes atdzesē un apakšu ierīvē ar ķiploka daiviņu.
2. Malto gaļu sajauc ar sāli un svaigi maltiem pipariem un izveido frikadeles valrieksta lielumā. Kāpostu sasmalcina.
3. Sīpolu un atlikušos ķiplokus sasmalcina. Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un apcep sīpolus un ķiplokus. Pielej buljonu un uzvāra. Tad pievieno buljonam frikadeles. Kad frikadeles uzpeld, pievieno lapu kāpostus un pupiņas. Vāra 3-4 min.
4. Zupu salej porcijas šķīvjos, ieliek siermaizītes un uzreiz pasniedz.