Fetas un tomātu salāti

Sastāvdaļas

  • 8 šķēles ciabatta maizes
  • 4 nelieli tomāti
  • 2 gatavi avokado
  • 1 (aptuveni 300 g) gurķis
  • 150 g fetas siera
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 3 ēdk. olīveļļas
  • 2 ēdk. balzametiķa

Vari lielāku daudzumu grauzdiņu pagatavot jau iepriekš un glabāt noslēgtā traukā. Tad maltītes vai vienkāršu uzkodu pagatavošana prasīs vēl mazāk laika. Tas ir ērti un arī ekonomiski – ar vienu cepeškrāsns uzkarsēšanu iegūsi

Sastāvdaļas

vairākām ēdienreizēm. P.s. Šie salāti garšos lieliski arī ar Latvijā gatavotajām kazas un govs svaigā siera bumbiņām.

Pagatavošana 20 min 4 porcijas

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Maizes šķēles apslaki ar eļļu un krāsnī viegli apbrūnini. Kad maize nedaudz padzisusi, ierīvē to ar pārgrieztām ķiploka daiviņām. Noliec, lai atdziest pilnībā, un tad salauzi kumosa lieluma gabaliņos.
2. Tomātus, gurķi, avokado un sieru sagriez līdzīgos palielos gabalos. Liec tos uz šķīvjiem, pievieno maizi un pārslaki ar balzametiķa un atlikušās eļļas maisījumu.

| View