Dimdiņu tunča salāti

Sastāvdaļas

  • 150g konservēts tuncis olīveļļā
  • 200g marinēti sīpoli
  • 150g svaigs gurķis
  • 200g konservētas pupiņas
  • 6 paipalu olas
  • Mērcei:
  • 100g beztauku jogurts
  • 1 ēd.k. angļu sinepes
  • sāls, pipari

Šajos salātos tuncis ideāli sader kopā ar marinetiem sīpoliem. Tāda sajūta, ka tie ir radīti viens otram! Šie salāti lieliski der gan ikdienas pusdienām-vakariņām, gan svētku galdam. Izmēģiniet šo recepti un pārliecinaties paši!

Pagatavošana 15 min 2 porcijas

1. Olas liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un uzvāra. Vāra 1-1,5 min. Olas pārliek zem auksta ūdens un atdzesē.
2. Gatavo mērci. Jogurtam pievieno sinepes, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas, samaisa.
3. Gurķi nomazgā un sagriež šķēlītēs. Olas noloba un sagriež uz pusēm. No sīpoliem, tunča un pupiņām notecina lieko šķidrumu.
4. Porcijas šķīvjos kārto kaudzītēs sīpolus, tunci, gurķus, olas un pupiņas. Olas un gurķus pārkaisa ar svaigi maltiem pipariem un sāli pēc garšas. Pasniedz ar pagatavoto mērci.