Deserts «Melnais mežs» ar saldo krējumu

Sastāvdaļas

  • 200g šokolādes cepumi
  • 200g saldēti ķirši
  • 200g saldais krējums
  • 100g tumšā šokolāde 70%
  • 4-6 ēd.k. Amaretto liķieris
  • 3 ēd.k. pūdercukurs

Lai arī nosaukums šim desertam kādam var likties draudīgs, tas tikai tumšās nokrāsas dēļ. Taču atliek vien to nobaudīt, un tas kļūs par vienu no jūsu iecienītākajiem desertiem. Pamēģiniet!

Pagatavošana: 20 min / 4 porcijas

  1. Saldētus ķiršus atlaidināt.
    Saldo krējumu uzputot ar pūdercukuru līdz veidojas stingras putas.
    Cepumus sasmalcināt drupačās.
    Porcijas glāzītēs kārto slāni ar drupinātiem cepumiem, tad slāni ar saldo krējumu. Pa virsu liek ķiršus un pārlej ar Amaretto liķieri. Līdz pasniegšanai uzglabā ledusskapī.
  2. Pirms pasniegšanas desertu pārkaisa ar rīvētu šokolādi. Vai, ja ir laiks, tad šokolādi izkausē ūdens peldē un pārlej kā ar karstu mērci.