Dažādu pupiņu zupa ar šķiņķi

Sastāvdaļas

  • 2 bundžiņas (pa 400 g) ceptu pupiņu tomātu mērcē
  • 150 g zaļo pākšu pupiņu
  • 6 plānas caurauguša šķiņķa šķēles
  • 2 dažādu krāsu paprikas pākstis
  • 2 sīpoli
  • 2 ēdk. eļļas
  • sāls, malti melnie pipari

Zupai piedevās labi der skābais krējums vai jogurts, bet klāt piekošanai – grauzdētas maizītes ar kapātiem tomātiem, ķiplokiem un maurlociņiem.

Pagatavošana 40 min 4 porcijas

1. Notīrītas pākšu pupiņas sagriez aptuveni 2 cm lielos gabaliņos, nomizotus sīpolus sakapā, iztīrītu papriku arī sagriez gabaliņos. Ja šķiņķa šķēles ir lielas, pārgriez šķērsām uz pusēm.
2. Katlā sakarsē eļļu un viegli apsautē sīpolus. Pieber paprikas un pākšu pupiņu gabaliņus un sautē vēl dažas minūtes.
3. Iemaisi 380 ml ūdens un ceptās pupiņas ar mērci. Uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt aptuveni 15 minūtes.
4. Tikmēr sausā, sakarsētā pannā apcep šķiņķa šķēlītes no abām pusēm. Atdzesētas sagriez vai salauz mazākos gabaliņos.