Dažādu kāpostu sautējums ar desiņām

Sastāvdaļas

  • 10 prāvas virziņkāposta lapas
  • 150 g rožkāpostu
  • 6 kartupeļi
  • 4 pusžāvētās kāpostu desiņas
  • 1–1,5 l buljona
  • 2 sīpoli
  • ½ tējk. ķimeņu
  • 40 g sakapātu valriekstu kodolu
  • sāls, malti melnie pipari, malts muskatrieksts

Tāpat kā daudzi sautējumi, arī šis ēdiens, uzsildīts nākamajā dienā, garšo vēl labāk.

Pagatavošana 70 min 4 porcijas

1. Virziņkāpostus sagriez strēmelītēs, kartupeļus un sīpolus nomizo un sagriez gabaliņos. Rožkāpostus notīri un kacenu krusteniski iegriez. Desiņas sagriez šķēlītēs.
2. Katlā ielej buljonu, pievieno virziņkāpostus, rožkāpostus, kartupeļus un sīpolus un uz lēnas uguns vāri aptuveni 20 minūtes.
3. Pievieno desiņas un riekstus un turpini sautēt vēl pusstundu. Pieber sāli, piparus un muskatriekstu.