Dārzeņu salāti ar kūpinātu lasi

Sastāvdaļas

  • 200g marinētas bietes
  • 200g korejas salāti
  • 60g dažādas salātu lapas
  • 150g kūpināts lasis vai forele
  • 8 vārītas paipalu olas
  • Mērcei:
  • 4 ēd.k. olīveļļa
  • 2 ēd.k. ābolu etiķis
  • 1 tējk. mārrutki
  • 1/2 tējk. Dižonas sinepes
  • sāls, pipari

Marinētas bietes lieliski sader ar kūpinātu zivi. Kopā ar burkāniem un olām rodas fantastiski garšīgi salāti, kurus var droši pasniegt šodien pusdienās.

Pagatavošana 20 min 2 porcijas

1. Olas nomizo un sagriež uz pusēm. No bietēm un burkāniem notecina šķidrumu. Zivi sadala mazākos gabalos.
2. Gatavo mērci. Olīveļļu uzputo ar etiķi, mārrutkiem un sinepēm. Pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3. Porcijas šķīvjos kārto salātu lapas. Pa virsu liek burkānus, bietes, zivi un olas. Pārlej ar mērci.
4. Pasniedz uzreiz ar svaigu maizi.

| View