Cūku aknas ar sīpoliem un Balzamiko

Sastāvdaļas

  • 700g cūku aknas
  • 4 vidēji lieli sīpoli
  • 50g sviests
  • 4 ēd.k. olīveļļa
  • 5 ēd.k. Balzamiko krēms
  • 1 tējk. brūnais cukurs
  • sāls, pipari

Gaļa ir jāēd un nu jau krietnu laiciņu uztura speciālisti vienoti sauc, ka pilnvērtīgam uzturam jābūt tādam, kurā iekļauti arī subprodukti. Šoreiz vienkārši pagatavojama recepte no cūku aknām.

Pagatavošana 30 min 4 porcijas

1. Lielā pannā uzkarsēt pusi eļļas un sviesta. Pievienot plānos gredzenos sagreiztus sīpolus un cept līdz brīdim, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi. Sīpolus pārlikt bļodiņā.
2. Tajā pašā pannā uz lielas uguns apcept sagrieztas aknas – pa 2 min. no katras puses. Aknas pārlikt pie sīpoliem.
3. Tajā pašā pannā uzkarsēt atlikušo eļļu un sviestu. Pievienot Balzamiko, cukuru, 2 ēd.k. ūdens, sāli un svaigi maltus piparus. Mērci apmaisīt un uzkarsēt. Pievienot aknas ar sīpoliem, apmaisīt un pāris minūtes sautēt visu kopā.
4. Pasniedz uzreiz.