Cukīni maize

Sastāvdaļas

  • 250 g cukīni, rupji rīvētu
  • 2 glāzes miltu
  • 1 glāze rīvēta parmezāna
  • 1/3 glāzes olīveļļas
  • 1/3 glāzes piena
  • 2 lielas olas
  • 2 tējk. cepampulvera
  • 1½ tējk. sāls
  • ¼ tējk. piparu, svaigi maltu

Vienkārši pagatavojama maizīte. Kas ir garda tāpat vien vai grauzdēta un ar biezpienu.

Pagatavošana 135 min 8 porcijas

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Ieeļļo un izkaisi ar miltiem taisnstūra skārda cepamformu.
2. Vienā bļodā sakul eļļu, pienu un olas. Otrā bļodā sajauc miltus, cepampulveri, parmezānu, sāli, piparus, iejauc cukīni, un tad visu rūpīgi sajauc ar olu un eļļas miksli.
3. Liec masu sagatavotajā cepamformā, viegli piespied. Cep 60–70 minūtes, līdz koka skaliņš, ko iedur klaipiņa viducī, ārā nāk sauss. Ja cepot šķiet, ka virsiņa brūnējas pār ātru, pārklāt to ar foliju. Pēc cepšanas ļauj, lai maizīte 15 minūtes padzesējas formā, tad ņem ārā, griez šķēlēs un pasniedz.

| View