Cūkgaļas un lečo sautējums

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas mīkstuma
  • 2 burkas (0,5 l) paprikas lečo
  • 4 sīpoli
  • 2 tējk. garšvielu maisījuma hmeli suneli (var aizstāt ar timiānu, rozmarīnu, pētersīļiem u. c.)
  • eļļa cepšanai
  • sāls, malti melnie pipari

Vislabāk šis sautējums garšo ar lečo no pašu gatavotajiem rudens krājumiem, taču noder arī tā dēvētās vīriešu zaptes un citi dārzeņu konservi, kas gatavoti ar tomātiem un papriku.

Pagatavošana 110 min 7 porcijas

1. Gaļu sagriez nelielos gabaliņos. Nomizotus sīpolus sagriez četrās daļās, pēc tam šķēlītēs.
2. Katlā sakarsē eļļu un uz straujas uguns apcep gaļu no visām pusēm. Pieber sīpolus un apsautē caurspīdīgus.
3. Pievieno lečo ar visu šķidrumu un pielej tik daudz ūdens, lai pārklātu gaļu un paprikas gabaliņus. Pieber garšvielas.
4. Uzliec vāku un uz lēnas uguns sautē, līdz gaļa mīksta. Ja pietrūkst šķidruma, pielej vēl ūdeni.

| View