Cūkgaļas stienīši zemesriekstu garozā ar dārzeņu salatiem

Sastāvdaļas

  • 700g cūkgaļas karbonāde
  • 250g kiršu tomāti
  • 300g sarkanais kāposts
  • 300g kāposts
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1/4 citrons
  • olīveļļa
  • sāls, pipari
  • Marinādei:
  • 150g zemesrieksti
  • 1/2 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 100g jogurts bez piedevām
  • 1/2 tējk. melnie pipari
  • 1/2 tējk. Kaijenas pipari
  • 1/2 tējk. ingvera pulvers
  • muskatrieksts
  • 1 ēd.k. karija pulveris
  • 1 ēd.k. paprikas pulveris
  • 3 ēd.k. olīveļļa
  • sāls

Lieliska, vienkārši pagatavojama un pārbaudīta recepte. Ko vēl piebilst? Noteikti izmēģiniet un varam apgalvot, ka gatavosiet to vēl un vēl. Lai izdodas!

Pagatavošana 40 min 4 porcijas

1. Zemeriekstus sasmalcina blenderī ar jogurtu, olīveļļu, pievieno ķiplokus, sīpolu un visas garšvielas. Pēc garšas pievieno sāli.
2. Gaļu sagriež plānās šķēlēs, pārliek bļodā un pārlej ar riekstu marinādi. Kārtīgi samaisa, lai gaļa ir vienmērīgi apklāta no visām pusēm. Gaļu uzdur uz koka irbulīšiem un cep uz grila vai grilpannas līdz gatavībai.
3. Abus kāpostus sagriež strēmelītēs, pārkaisa ar sāli un saspaida ar rokām, lai kāposti izdala sulu. Sagriež tomātus un sīpolu ripiņās un pievieno kāpostiem.. Pievieno olīveļļu, svaigi spiestu citrona sulu un svaigi maltus piparus, samaisa.
4. Stienīšus pasniedz ar kāpostu salātiem.

| View