Cūkgaļas karbonādes cepetis

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg karbonādes (īstā vai kakla, tam nav nozīmes, kakla karbonāde gan būs sulīgāka)
  • 10 žāvētu plūmju vai/un aprikožu
  • 5-7 kūpinātas cūkgaļas krūtiņas šķēles
  • 10 sīki rozmarīna zariņi
  • Sāls, malti pipari

Karbonādi cept vienā gabalā kā cepeti ir ērtāk nekā katru šķēli klapēt, viļāt, panēt. Tas prasīs ilgāku laiku, bet pie krāsns jau nav jāstāv klāt, un arī rezultāts būs sulīgāks. Ņem vērā, ka, cepot cūkgaļu, jārēķina pusstunda cepšanas uz katriem 500 g gaļas.

Pagatavošana

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 240 grādiem. Gaļas gabalā pa šķiedrām izveido 10 iegriezumus, kuros katrā iestūķē vienu žāvēto augli un rozmarīna zariņu. Ierīvē gaļu no visām pusēm ar sāli un pipariem.
2. Karstā pannā no visām pusēm apbrūnini gaļas gabalu. Liec to cepešpannā, virspusi pārklāj ar krūtiņas šķēlēm un cep krāsnī 15 minūtes, tad temperatūru samazini līdz 180 grādiem un cep apmēram 1,5 stundas.
3. Cepeti pārsedz ar foliju vai papīru un ļauj tam atpūsties aptuveni 20 minūtes. Tad karbonādi griez šķēlēs un pasniedz.