Cūkgaļas karbonādes ar seleriju salātiem

Sastāvdaļas

  • 4 cūkgaļas kakla karbonādes šķēles
  • 200g rīvmaize
  • 2 olas
  • eļļa cepšanai
  • Salātiem:
  • 1 selerijas sakne (apm. 500g)
  • 100g skābais krējums
  • 2 ēd.k. Franču sinepes
  • pētersīļi
  • sāls, pipari
  • Mērcei:
  • 100g laba majonēze
  • 4 anšovu filejas
  • 1 ķiploka daiviņa

Cūkgaļas karbonāde ir daudzu gardēžu iecienītākais gaļas ēdiens. Padomju savienībā pēc karbonādēm vērtēja pasākumu, ja karbonādes cepa – pasākums nopietns un izdevies. 🙂 Šoreiz vairāk par produktu saderību. Seleriju salāti lieliski papildina tradicionālās karbonādes garšu. Izmēģiniet šo recepti arī jūs!

Pagatavošana 30 min 4 porcijas

1. Pagatavot salātus. Selerijas sakni notīrīt un sagriezt tievās garās strēmelītēs. Selerijas pārkaisīt ar sāli un svaigi maltiem pipariem un saspaidīt ar rokām vai ar kartupeļu stampu. Krējumu sajaukt ar sinepēm un sasmalcinātiem pētersīļiem. Mērci pievienot selerijām, apmaisīt un novietot ledusskapī līdz pasniegšanai.
2. Pagatavot karbonādes. Gaļas gabalus izdauzīt ar gaļas āmuru. Vienā bļodā ar dakšu uzkult olas, otrā bļodā iebērt rīvmaizi. Karbonādes apvārtīt vispirms olā, tad rīvmaizē un izcept uzkarsētā eļļa līdz gatavībai.
3. Pagatavot mērci. Anšovus un ķiplokus saberzt piestā vai ļoti smalki sakapāt ar nazi, pievienot majonēzei un samaisīt.
4. Karbonādes pasniedz ar mērci un selerijas salātiem.