Cūkgaļas karbonāde ar dārzeņiem alus mērcē

Sastāvdaļas

  • apm. 1 kg cūkgaļas karbonāde
  • 1 pud. tumšais
  • 6-8 kartupeļi
  • 3 burkāni
  • 1 liela paprika
  • 100g sēnes
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. kaltētas garšvielas (bez sāls)
  • sāls, pipari

Jūsu ledusskapī atrodama cūkgaļas karbonāde? Vēlaties to pagatavot, bet ierastās receptes vairs neuzrunā? Izmēģiniet šo karbonādes pagatavošanas veidu un padalieties ar recepti ar draugiem! 😉

Pagatavošana 90 min 6 porcijas

1. Gaļu attīrīt no liekiem taukiem un plēvēm, ierīvēt ar sāli un pipariem.
2. Burkānus un kartupeļus nomizot un sagriezt palielos gabalos. Papriku iztīrīt no sēklām un sagriezt strēmelītēs. Ķiplokus un sēnes sagriezt šķēlītēs.
3. Gaļu pārlikt karstumizturīgā traukā, pieivienot dārzeņus, pārkaisīt ar garšvielām un pārliet ar apm. 1/2 pudeli alus. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 1 st. Pēc nepieciešamības pielej vēl alu.
4. Klāt pasniedz tumšo