Cūkgaļas fileja medus glazūrā

Sastāvdaļas

  • 600g cūkgaļas fileja
  • 4 burkāni
  • 200g pērļu sīpoliņi
  • 1/2 citrona sula
  • 2-3 ēd.k. medus
  • 50ml muskatvīns
  • olīveļļa
  • sāls, pipari

Jūsu ledusskapī ir atrodama cūkgaļas fileja, bet nevarat izlemt, ko tieši pagatavot? Izmēģiniet šo recepti un rezultāts neliks vilties!

Pagatavošana 45 min 4 porcijas

1. Gaļu ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem, medu, apslacīt ar olīveļļu. Gaļu pārlikt cepamā formā un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30 min., ik pa brīdim aplejot gaļu ar muskatvīnu. Gaļu izņemt no cepamā traukā, šķidrumu noliet – tas noderēs dārzeņiem.
2. Burkānus notīrīt, sagriezt ripiņās. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept burkānus un pērļu sīpoliņus. Ja nav pērļu sīpoliņu, var izmantot Šalotes sīpolus un sagriezt tos daiviņās. Pievienot nolieto no gaļas šķidrumu, svaigi spiestu citrona sulu un minūtes 5 sautēt.
3. Gaļu pārlikt uz servējamā trauka, pārliet ar mērci un dārzeņiem. Pasniedz uzreiz.