Jūsu ledusskapī ir atrodama cūkgaļas fileja, bet nevarat izlemt, ko tieši pagatavot? Izmēģiniet šo recepti un rezultāts neliks vilties! 1. Gaļu ierīvēt ar sāli un svaigi maltiem pipariem, medu, apslacīt ar olīveļļu. Gaļu pārlikt cepamā formā un cept iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 30 min., ik pa brīdim aplejot gaļu ar muskatvīnu. Gaļu izņemt no cepamā traukā, šķidrumu noliet — tas noderēs dārzeņiem. Sastāvdaļas
Pagatavošana 45 min 4 porcijas
2. Burkānus notīrīt, sagriezt ripiņās. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept burkānus un pērļu sīpoliņus. Ja nav pērļu sīpoliņu, var izmantot Šalotes sīpolus un sagriezt tos daiviņās. Pievienot nolieto no gaļas šķidrumu, svaigi spiestu citrona sulu un minūtes 5 sautēt.
3. Gaļu pārlikt uz servējamā trauka, pārliet ar mērci un dārzeņiem. Pasniedz uzreiz.
Cūkgaļas fileja medus glazūrā
