Cūkgaļas fileja alus un saldā krējuma mērcē

Sastāvdaļas

  • cūkgaļas fileja (apm. 600g)
  • 1gl tumšais "Latgales alus"
  • 1gl vistas buljons
  • 300ml saldais krējums
  • 5 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. kartupeļu ciete
  • rozmarīns
  • olīveļļa
  • sāls, pipari

Ja sākumā jums rodas šaubas, par alus un saldā krējuma saderību, tās izgaisīs nogaršojot šo fileju. Šāds ēdiens iederēsies jebkura mēroga svinību ēdienkartē. Lai izdodas!

Pagatavošana 40 min 4 porcijas

1. Ķiploku daiviņas nomizo un sagriež šķēlītēs. Katlā ar biezu apakšu ielej eļļu, pievieno rozmarīna lapiņas, ķiplokus un apcep, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Šajā eļļa apcep cūkgaļas fileju no visām pusēm. Pielej alu un 5 min. sautē, lai alkohols iztvaiko. Pievieno buljonu un sautē vēl minūtes 20.
2. Gaļu no mērces izņem, pārliek uz šķīvja un mazliet atdzesē, lai var sagriezt šķēlītēs. Saldo krējumu sajauc ar kartupeļu cieti un visu laiku maisot pievieno mērcei. Uzvāra (visu laiku maisot) un uguni izslēdz.
3. Mērci pārlej servejamā traukā un pievieno šķēlītēs sagrieztu gaļu. Pasniedz uzreiz.

| View