Cūkgaļas fajitas

Sastāvdaļas

  • 500g cūkgaļas karbonāde
  • 1 iep. tortillas (6 gb)
  • 200g siers Holandes vai Čedara
  • 1 liela paprika
  • 6 ēd.k. krējums 25%
  • 2 ēd.k. Taco vai meksikāņu garšvielas
  • 1 sīpols
  • eļļa
  • sāls, pipari

Šis ir tipisks meksikāņu ēdiens, bet to spēs novērtēt arī mūsu platuma grādos mītošie gardēži. Laiks izmeģināt šo recepti arī jums!

Pagatavošana 20 min 6 porcijas

1. Cūkgaļu un papriku sagriezt strēmelītēs. Sīpolu sagriezt ripiņās.
2. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept gaļu, sīpolus un papriku līdz gaļa gatava. Pievienot garšvielas, krējumu un sautēt vēl 5 minūtes. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.
3. Uz šķīvjiem kārto tortillas, uz vienas pusītes uzliek karstu gaļas mērci, pārkaisa ar rīvētu sieru un tortillas brīvo malu uzklāj pa virsu. Mazliet saspiež. Var sastipirnāt ar koka irbulīti. Ja vēlas baudīt pikantāku ēdienu, pildījumam var pievienot Halapenjo piparus.
4. Pasniedz uzreiz.