Cūkgaļa krēmīgā sinepju mērcē

Sastāvdaļas

  • 350 g cūkgaļas filejas, plāni sagrieztas
  • 1 liels sīpols, plāni sagriezts
  • 1 daiviņa ķiploka, sasmalcināta
  • 100 g šampinjonu, sagrieztu šķēlītēs
  • 100 ml skābā krējuma
  • 1 ēdk. ar kaudzi graudu sinepju
  • 1 ēdk. olīveļļas
  • Liela sauja svaiga bazilika

Pie krēmīgās cūkgaļas lieliska piedeva būs vārīti kartupeļi vai rīsi.

Pagatavošana 30 min 2 porcijas

1. Lielā pannā, uzkarsē eļļu. Liec iekšā cūkgaļas gabalus un cep 2 minūtes uz lielas uguns. Liec klāt sīpolus, ķiplokus un sēnes. Turpini cept 4-5 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
2. Iemaisi gaļā krējumu un sinepes, tad saplūkā baziliku un arī iemaisi mērcē, tiklīdz krējums kļūst šķidrs, noņem pannu no uguns. Pasniedz ar rīsiem un vārītiem dārzeņiem.

| View