Cūkgaļa ar bumbieriem

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas mīkstuma
  • 2 lieli bumbieri
  • 2 sīpoli
  • 250 ml sausā sarkanvīna
  • 6 ēdk. olīveļļas
  • 2 tējk. medus
  • 1–2 tējk. rīvētas apelsīna miziņas
  • 1 maza kanēļa miziņa
  • sakapātas koriandra lapiņas
  • sāls, malti melnie pipari

Cūkgaļa ļoti labi sader arī ar augļiem un ogām. Cūkgaļa ar plūmēm jau kļuvusi par klasiku, bet tikpat labi tā garšo ar bumbieriem, vīnogām, āboliem, cidonijām. Bumbierus šajā receptē var aizstāt ar āboliem, kam pievieno pāris cidonijas.

Pagatavošana 120 min 5 porcijas

1. Gaļu sagriez mazos gabaliņos. Nomizotus sīpolus sakapā.
2. Katlā sakarsē pusi eļļas un apsautē sīpolus caurspīdīgus. Izņem no pannas.
3. Palielini uguni, sakarsē atlikušo eļļu un apcep sagriezto gaļu.
4. Pielej vīnu, pievieno apelsīna miziņas, kanēli, sāli un piparus. Uzkarsē un pielej 250 ml ūdens. Uz lēnas uguns sautē aptuveni stundu.
5. Bumbieriem izgriez serdi un mīkstumu sagriez daivās. Pievieno gaļai, pieliec medu un sautē vēl 20–30 minūtes.
6. Pārkaisi ar sakapātu koriandru.

| View