Čilikonkarne (Chilli con carne)

Sastāvdaļas

  • 500 g svaigu kupātu
  • 450 g pupiņas tomātu mērcē
  • 200 g konservētas kukurūzas
  • lauru lapa
  • pāris zariņu bazilika
  • 1 ēdk. eļļas
  • šķipsna kajennes piparu
  • skābs krējums

Sātīgs ēdiens, kura pluss ir tas, ka papildus nav jāgatavo kartupeļi- tos aizstāj pupiņas. Kupātu vietā var izmantot malto gaļu, ko apcep, vienkārši maisot.

Pagatavošana 20 min 4 porcijas

1. Kupātus sagriež kumosa lieluma gabalos. Palielā pannā uzkarsē eļļu un cep desiņas 8-10 minūtes, līdz tās apbrūnējušas no visām pusēm.
2. Pievieno pupiņas, kukurūzu, samaisa un pannas saturu papildina ar garšvielām un garšaugiem. Kārtīgi sajauc un ļauj 2-3 minūtes burbuļot uz lēnas uguns. Ja tā šķiet pa biezu, var pieliet buljonu.
3. Pasniedz ar kārtīgu karoti skāba krējuma un maizi.