Čili ar vistu, pupiņām un alu

Sastāvdaļas

  • 500g vistas spārni
  • 800g konservētas pupiņas
  • 1gl medalus
  • 1gl vistas buljons
  • 200g rīvēts Čedaras siers
  • 200g konservēti sasmalcināti tomāti
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1/2 tējk. čili pasta
  • 1 tējk. kūpināta paprika
  • marinēti Halapenjo pipari
  • zaļumi pasniegšanai
  • eļļa
  • krējums vai jogurts pasniegšanai
  • sāls, pipari

Aprīlī, kad parādījusies pirmā zālīte un jau tirgū var nopirkt pirmos zaļumus, sniegs aiz loga pārsteidz visus. Cerams, ka tas ir pēdājais un drīz izkusīs. Tāpēc šodien piedāvājam pagatavot pikantu čili zupu, lai sasildītos. Tātad, vāram čili un gaidam pavasari!

Pagatavošana 60 min 3 porcijas

1. Sīpolu, ķiplokus un burkānus nomizo un sagriež mazos kubiņos. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un dārzeņus apcep. Pievieno vistas spārniņus, apcep. Tad pielej alu un pāris minūtes pakarsē. Pievieno buljonu, apmēram 1 gl. ūdens, pupiņas, konservētus tomātus, čili pastu, kūpinātu papriku un vāra apmēram 30 min. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.
2. Porcijas šķivjos liek rīvētu sieru un krējumu vai jogurtu, pārlej ar zupu. Pa virsu uzkaisa vēl sieru, sasmalcinātus zaļumus un Halapenjo piparus.
3. Pasniedz ar medalu.

| View