Cidoniju Zelterī sautētas desiņas

Sastāvdaļas

  • 6 cūkgaļas vai liellopu gaļas desiņas
  • 200g svaigas sēnes (piem. šampinjoni)
  • 150g kūpināta gaļa
  • 400ml dārzeņu buljons
  • 150ml Cidoniju zelteris
  • 2 sīpoli
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • 3 lauru lapas
  • 10-12 kadiķogas
  • 3 ēd.k. baltvīna etiķis
  • sāls, pipari

Man ļoti iepatikās “Valmiermuiža” ražotie zelteri. Turklāt, šo zelteru īpašās garšas radīja vēlmi nedaudz paeksperimentēt. Radīju pāris receptes, rezultāts lielisks. Izmēģiniet šīs receptes arī jūs!

Pagatavošana 3 porcijas

1. Sīpolus notīra un sagriež lielās daiviņās. Ķiploku daiviņas notīra, saspiež ar plato naža daļu un sakapā mazliet smalkāk. Gaļu sagriež kubiņos. Sēnes notīra no zemes un sagriež uz pusēm vai četrās daļās.
2. Pannā uzkarsē eļļu un apcep desiņas no abām pusēm. Desiņas izņem no pannas un atliek malā. Tajā pašā pannā apcep sīpolus un ķiplokus, pievieno sēnes un apcep arī tās. Pielej limonādi, buljonu un sautē apm. 5 min. Tad pievieno desiņas, saspiestas kadiķogas uz sautē vēl minūtes 20.
3. Pasniedz ar kartupeļu biezputru un cidoniju limonādi.