Aplami domāt, ka lielāko skābēto kāpostu ēdāju gods pienākas vāciešiem, viņiem uz papēžiem min franči un beļģi. Choucroute Royale recepte nāk no Elzasas reģiona Francijā. Šis ir pavisam vienkāršs ēdiens, kas neprasa no pavāra nekādas īpašas prasmes. Vajadzīgs vien spēja salikt visu traukā un pacietība to cepot. Noderēs labs cepammtrauks ar vāku (derēs arī mums zināmā pīle). Starp citu, nežēlo vīnu, tieši tas šim vienkāršajam ēdienam piešķirs karaliskumu. 1. Nomizo un sagriez gabalos burkānus, kartupeļus un sīpolus. Lielā čuguna vai kādā citā sautējamā katlā ieklāj speķa ādiņas. Sastāvdaļas
Pagatavošana 200 min 6 porcijas
2. Virsū kārto pusi skābēto kāpostu, sīpolus, burkānus un kartupeļus, uzber piparus un pārējās garšvielas.
3. Liec virsū cūkas stilbiņu, šķiņķa gabalu un speķi, pārkaisi ar sāli, pārklāj ar atlikušajiem kāpostiem.
4. Pielej vīnu un 250 ml ūdens, uzliec vāku, ievieto līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un sautē aptuveni 2,5 stundas.
5. Kārto virsū visas desiņas un sautē vēl 30 minūtes. Pasniedz sautējamā katlā.
Choucroute Royale jeb karaliskie kāposti ar desiņām un speķi
