Sastāvdaļas
- Pamatnei
- 200 g plakanu smilšu mīklas cepumu.
- Pildījumam
- 250 g maskarpones siera
- 250 g mājas siera
- 100 g saldā krējuma
- 50 g cukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- Ābolu biezenim
- 8 āboli
- 50 g cukura
- 1 tējk. malta kanēļa
- 400 ml ūdens
Atkarībā no veidnes izmēriem kūka sanāks vai nu plānāka, vai biezāka – cik kārtām būs vietas.
Pagatavošana: 45 min / 8 porcijas
- Ābolus nomizo, sagriez mazos gabaliņos, ieber katlā. Pievieno cukuru un kanēli un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz izveidojas karamele.
- Maisot pielej ūdeni un uz lēnas uguns sautē, līdz āboli mīksti. Noņem no uguns, atdzesē un sablendē.
- Bļodā iepildi maskarponi, mājas sieru, cukuru un vaniļas cukuru. Ar mikseri sakul viendabīgā konsistencē.
- Pielej saldo krējumu un vēlreiz uzputo, lai izveidojas mīkstas putas.
- Ņem 6 cepumus un sadrupini.
- Veidnes dibenā liec cepumu kārtu, apzied ar ābolu biezeni un uzklāj krēma kārtu. Turpini, līdz visi produkti izlietoti tā, lai virspusē būtu krēma kārtiņa.
- Pārkaisi ar sadrupinātajiem cepumiem un ieliec ledusskapī uz 1–2 stundām.