Cepumu kūka ar āboliem un maskarpones krēmu

Sastāvdaļas

  • Pamatnei
  • 200 g plakanu smilšu mīklas cepumu.
  • Pildījumam
  • 250 g maskarpones siera
  • 250 g mājas siera
  • 100 g saldā krējuma
  • 50 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • Ābolu biezenim
  • 8 āboli
  • 50 g cukura
  • 1 tējk. malta kanēļa
  • 400 ml ūdens

Atkarībā no veidnes izmēriem kūka sanāks vai nu plānāka, vai biezāka – cik kārtām būs vietas.

Pagatavošana: 45 min / 8 porcijas

  1. Ābolus nomizo, sagriez mazos gabaliņos, ieber katlā. Pievieno cukuru un kanēli un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz izveidojas karamele.
  2. Maisot pielej ūdeni un uz lēnas uguns sautē, līdz āboli mīksti. Noņem no uguns, atdzesē un sablendē.
  3. Bļodā iepildi maskarponi, mājas sieru, cukuru un vaniļas cukuru. Ar mikseri sakul viendabīgā konsistencē.
  4. Pielej saldo krējumu un vēlreiz uzputo, lai izveidojas mīkstas putas.
  5. Ņem 6 cepumus un sadrupini.
  6. Veidnes dibenā liec cepumu kārtu, apzied ar ābolu biezeni un uzklāj krēma kārtu. Turpini, līdz visi produkti izlietoti tā, lai virspusē būtu krēma kārtiņa.
  7. Pārkaisi ar sadrupinātajiem cepumiem un ieliec ledusskapī uz 1–2 stundām.