Cepti āboli ar mandelēm un brūkleņu ievārījumu

Sastāvdaļas

  • 10 skābeni āboli
  • 50g mandeles
  • 50g rozīnes
  • 10 ēd.k. brūkleņu ievārījums
  • 1/2 gl. sarkanvīns
  • 1 kanēļa standziņa
  • 3 krustnagliņas
  • sviests

Neatkārtojamā ceptu ābolu smarža jau vien rada svētku noskaņu. Pirms 2000 gadiem āboli nebija tikai auglis. Ābols bija auglības simbols. Ābola sarkanā puse simbolizēja dzīvību, bet baltā puse — nāvi, kā arī atgādināja par paradīzi un grēkā krišanu. Izmēģiniet šo recepti un svētkos ieprieciniet savu mīļos!

Pagatavošana: 60 min / 10 porcijas

  1. Aboliem nogriež cepurīti (kopā ar kātiņu), izgriež serdi un mazliet izgreb vidu.
  2. Mandeles sasmalcina, pievieno ievārījumu un rozīnes. Ar šo masu piepilda ābolus. Ābolus pārliek cepamajā formā un apsedz katru ābolu ar cepurīti. Uz katra ābola uzliek pa mazai piciņai sviesta. Formā ielej sarkanvīnu, pievieno kanēļa standziņu un krustnagliņas.
  3. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos 45 min.