Ceptas teļa aknas ar āboliem Sastāvdaļas 600 g teļa aknu 3 āboli 3 sīpoli 1 saspaidīta ķiploka daiviņa 150 g krējuma 100 ml ābolu sulas 60 g sviesta 40 ml ābolu brendija 1 ēdk. sakapāta svaiga timiāna sāls, malti melnie pipari Labi garšo ar kartupeļu biezputru, bet ātrajā variantā – arī ar grauzdētu maizi. Ja nepatīk timiāna garša, labāk izmantot nevis sakapātu timiānu, bet kādu zariņu, kuru pēc ābolu izsautēšanas izņem laukā. Pagatavošana 35 min 4 porcijas 1. Aknas nomazgā, notīri un sagriez ne pārāk plānās strēmelēs. Sīpolus sagriez plānos gredzenos. Ābolus nomizo, izgriez serdi, mīkstumu sagriez plānās daiviņās un pārgriez vēl uz pusēm. 2. Lielā pannā sakarsē 40 g sviesta un apcep sīpolus caurspīdīgus. Pievieno ābolus un cep vēl 4–5 minūtes. Pieber timiānu un pielej ābolu sulu. Izslēdz karstumu, bet pannu atstāj uz plīts. 3. Citā pannā sakarsē atlikušo sviestu, ieliec ķiplokus un aknas un uz straujas uguns cep 2–3 minūtes. Pārkaisi sāli un piparus, izņem ķiploku un pielej ābolu brendiju.. 4. Pievieno sautētos ābolus un sīpolus, iemaisi krējumu un ļauj dažas minūtes ievilkties.