Ceptas teļa aknas ar āboliem

Sastāvdaļas

  • 600 g teļa aknu
  • 3 āboli
  • 3 sīpoli
  • 1 saspaidīta ķiploka daiviņa
  • 150 g krējuma
  • 100 ml ābolu sulas
  • 60 g sviesta
  • 40 ml ābolu brendija
  • 1 ēdk. sakapāta svaiga timiāna
  • sāls, malti melnie pipari

Labi garšo ar kartupeļu biezputru, bet ātrajā variantā – arī ar grauzdētu maizi. Ja nepatīk timiāna garša, labāk izmantot nevis sakapātu timiānu, bet kādu zariņu, kuru pēc ābolu izsautēšanas izņem laukā.

Pagatavošana 35 min 4 porcijas

1. Aknas nomazgā, notīri un sagriez ne pārāk plānās strēmelēs. Sīpolus sagriez plānos gredzenos. Ābolus nomizo, izgriez serdi, mīkstumu sagriez plānās daiviņās un pārgriez vēl uz pusēm.
2. Lielā pannā sakarsē 40 g sviesta un apcep sīpolus caurspīdīgus. Pievieno ābolus un cep vēl 4–5 minūtes. Pieber timiānu un pielej ābolu sulu. Izslēdz karstumu, bet pannu atstāj uz plīts.
3. Citā pannā sakarsē atlikušo sviestu, ieliec ķiplokus un aknas un uz straujas uguns cep 2–3 minūtes. Pārkaisi sāli un piparus, izņem ķiploku un pielej ābolu brendiju..
4. Pievieno sautētos ābolus un sīpolus, iemaisi krējumu un ļauj dažas minūtes ievilkties.