Ceptas cūkas ausis

Sastāvdaļas

  • 4 cūkas ausis
  • 4 nomizotas un gabaliņos sagrieztas ķiploka daiviņas
  • 2 ēdk. maltas asās paprikas
  • 2–3 lauru lapas
  • 3–4 krustnagliņas
  • 1 ēdk. sāls
  • 3–4 sakapāti svaigi pētersīļa zariņi
  • eļļa cepšanai

Labi garšo kā uzkoda ar franču baltmaizi un ķiploku sviestu vai majonēzi.

Pagatavošana 60 min 6 porcijas

1. Cūkas ausis rūpīgi notīri, apsvilini (lai atbrīvotu no sariem, spalvām u. tml.), nomazgā un pārgriez uz pusēm.
2. Liec katlā, pārlej ar ūdeni, lai ausis būtu pārsegtas, pievieno sāli, lauru lapas, krustnagliņas un papriku un vāri aptuveni pusstundu.
3. Atdzesē novārījumā. Tikko šķidrums sāk saželēt, ausis izņem laukā un atdzesē pilnībā. Sagriez gabaliņos.
4. Pannā sakarsē eļļu, ieber ausu gabaliņus un maisot cep aptuveni 15 minūtes.
5. Īsu brīdi pirms cepšanas beigām pievieno ķiplokus, pēc mirkļa – arī pētersīļus.