Sastāvdaļas
- balto tostermaizi (klasiska izmēra)
- plombīra saldējumu
- saulespuķu eļļu (fritēšanai)
- kā arī apaļu un cilindrisku glāzi vai krūzi (6–8 cm diametrā, ar salīdzinoši asu augšmalu)
Internets mudž no laifhakiem, latviski – sadzīviski lietderīgiem padomiem. Daudzi no tiem ir noderīgi citu kontinentu iemītniekiem, citi – pilnīgi aplami, bet daži pēc empīriskas pārbaudes izrādās visai efektīvi. Cita lieta – vai dzīvē tie kādreiz noderēs? Šo recepti izķeksēju no vienas gastronomiskas laifhaku saites. Kam tā var noderēt? Nu, lai pārsteigtu ciemiņus, skaļai bērnu ballītei, kādam nelielam epikūriešu salidojumam…
Pagatavošana
- Ielej katliņā eļļu un karsē līdz viršanas burbuļiem. Samazini liesmu.
- Tostermaizes rikas viducī noguldi ēdamkaroti saldējuma un ātri uzklāj tam otru tostermaizes riku.
- Ņem glāzi (krūzi), uzspied uz dubultostermaizes un, ātri un stipri griežot, izspied no tās čīzburgeru, kur siera vietā ir saldējums. Ja kāda sakabes malas vieta ir drusku vaļā, saspied ar pirkstiem.
- Liec rimbuli uz putu karotes un iegremdē to vārošajā eļļā – katru pusi uz 10–15 sekundēm.
- Bumba gatava! Liec glītā traukā, pārgriez un našķējies ar karstu āriņu un aukstu iekšiņu.