Cepeškrāsnī cepta liellopa gaļas cuvette

Sastāvdaļas

  • apm. 1 kg liellopa cuvette
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 2-3 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. kaltēts timiāns
  • 1 ēd.k. kaltēts rozmarīns
  • 1 ēd.k. kaltēts baziliks
  • 1gl gaļas buljons
  • sāls, pipari
  • Mērcei:
  • 200g krējums
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 ēd.k. rīvēta mārrutku sakne
  • 1 tējk. kaltēts baziliks
  • 1 tējk. kaltēts timiāns
  • 1 tējk. kaltēts rozmarīns
  • sāls, pipari

Liellopa gaļa satur ne tikai pilnvērtīgās olbaltumvielas un cilvēka organismam tik nepieciešamās taukskābes un aminoskābes. Ikviens gardēdis zin, ka kvalitatīvai liellopu gaļai ir lieliskas kulinārās īpašības. Ja ar liellopu gaļu esiet uz “Jūs”, jums ir jāizmēģina šī recepte un turpmāk šo ēdienu gatavosiet ik reizi, kad jūsu galdu bagātinās augstvērtīga liellopa gaļa.

Pagatavošana 6 porcijas

1. Ķiploka daiviņas notīra un sagriež šķēlītēs. Ar aso naža galu gaļu sadursta un tās vietas piepilda ar ķiplokiem. Kaltētas garšvielas sajauc ar olīveļļu un ar šo masu ierīvē gaļas gabalu. Gaļu liek uz restēm, zem restēm paliek paplāti ar buljonu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 230 grādos 15-20 min. Tad gaļu izņem, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem. Cepeškrāsni atdzesē līdz 150 grādiem un turpina cept gaļu vēl apm. 60 min, ik pa brīdim aplejot ar šķidrumu. Pēc nepieciešamības paplātē pielej ūdeni.
2. Mērcei krējumu sajauc ar katlētām garšvielām, svaigi rīvētiem mārrutkiem un smalki sakapātiem ķiplokeim. Pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
3. Gaļu sagriež šķēlēs un pasniedz ar mērci.