Sastāvdaļas
- 250 ml piena
- 200 g pašbriestošo miltu
- 150 g aveņu, svaigu vai saldētu
- 1 apelsīns, sula un miziņa, smalki rīvēta
- 1 ola
- 2 ēdk. brūnā cukura
- 1 ēdk. sviesta
- 1 tējk. cepampulvera
- taukvielas – cepšanai
- pūdercukurs – pārkaisīšanai
- kompots vai saldējums – pasniegšanai
Arī šādi var cept pankūkas – cepeškrāsnī! Derēs tiem, kam netīk stāvēt pie plīts.
Pagatavošana: 35 min / 6 porcijas
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko nelielu cepamplāti (25 x 20 x 2 cm).
- Bļodā ieber miltus un cepampulveri, rūpīgi sajauc. Pievieno olas, pienu un cukuru, visu sajauc.
- Kastrolī izkausē sviestu, to iemaisi mīklā; masai jāsanāk viendabīgai.
- Apelsīnam norīvē smalku miziņu, no apelsīna izspied sulu (rēķinies ar 50 ml). Sulu un miziņu iemaisi pankūku mīklā.
- Mīklu lej cepamplātē un vienmērīgi izlīdzini pa visu virsmu. Pārkaisi ar avenēm.
- Cep 20 minūtes: gatava, kad malas ir nedaudz brūnas, bet vidus ir gaišs.
- Pirms pasniegšanas pārkaisi ar pūdercukuru. Gards ar saldējumu vai ķīseli.