Cepamplātē ceptas pankūkas

Sastāvdaļas

  • 250 ml piena
  • 200 g pašbriestošo miltu
  • 150 g aveņu, svaigu vai saldētu
  • 1 apelsīns, sula un miziņa, smalki rīvēta
  • 1 ola
  • 2 ēdk. brūnā cukura
  • 1 ēdk. sviesta
  • 1 tējk. cepampulvera
  • taukvielas – cepšanai
  • pūdercukurs – pārkaisīšanai
  • kompots vai saldējums – pasniegšanai

Arī šādi var cept pankūkas – cepeškrāsnī! Derēs tiem, kam netīk stāvēt pie plīts.

Pagatavošana: 35 min / 6 porcijas

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko nelielu cepamplāti (25 x 20 x 2 cm).
  2. Bļodā ieber miltus un cepampulveri, rūpīgi sajauc. Pievieno olas, pienu un cukuru, visu sajauc.
  3. Kastrolī izkausē sviestu, to iemaisi mīklā; masai jāsanāk viendabīgai.
  4. Apelsīnam norīvē smalku miziņu, no apelsīna izspied sulu (rēķinies ar 50 ml). Sulu un miziņu iemaisi pankūku mīklā.
  5. Mīklu lej cepamplātē un vienmērīgi izlīdzini pa visu virsmu. Pārkaisi ar avenēm.
  6. Cep 20 minūtes: gatava, kad malas ir nedaudz brūnas, bet vidus ir gaišs.
  7. Pirms pasniegšanas pārkaisi ar pūdercukuru. Gards ar saldējumu vai ķīseli.