Cāļu pusspārni tomātu-krējuma mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 iep. pusspārni terijaki un ķiploku marinādē
  • 1gl rīsi
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 400g sasmalcināti konservēti tomāti
  • 100ml saldais krējums 10%
  • 3 ēd.k. karija pulveris
  • 1 ēd.k. paprikas pulveris
  • 1/4 tējk. kanēlis
  • eļļa
  • sāls, pipari

Vēlaties nostiprināt sava kulinārijas eksperta statusu?! To paveikt ir salīdzinoši vienkārši – pagatavojiet šo recepti un jūsu prasmes tiks novērtētas!

Pagatavošana 40 min 4 porcijas

1. Rīsiem pievieno karija pulveri un vāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
2. Sīpolu sasmalcina. Katlā ar biezu apakšu uzkarsē eļļu un apcep sīpolus. Pievieno pusspārnus (ar visu marinādi) un cep 10-12 min, ik pa brīdim apgrozot. Tad pievieno tomātus, garšvielas (2 ēd.k. karijs, paprika, kanēlis, sāls un svaigi malti pipari pēc garšas) un sautē minūtes 10. Pievieno saldo krējumu, sasmalcinātus ķiplokus, uzkarsē un uguni izslēdz. Ja garšo asāks ēdiens, var pievienot čili piparus.
3. Rīsus pasniedz ar mērci.