Cālis smiltsērkšķos

Sastāvdaļas

  • 1 pavasara cālis
  • 2 saujas smiltsērkšķu ogu
  • 1 lauru lapa, saberzta
  • Sāls, svaigi drupināti pipari
  • Eļļa

Viegli pagatavojams gaļas ēdiens, kas neprasa daudz pūļu un garšvielu. Un stundu, kamēr tas lēni cepas cepeškrāsnī, vari pavadīt kā vēlies. Galvenais uzmani, lai nepiedeg!

Pagatavošana 60 min

1. Pārgriez cāli pa krūšu kaulu uz pusēm. Katru pusi ierīvē ar eļļu, smiltsērkšķiem un garšvielām.
2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Liec cāļa puses cepampannā (ielej tur nedaudz ūdens, lai gaļai netrūktu mitruma), šauj cepeškrāsnī ar ventilatoru un lēnā garā cepini, līdz gaļa sāk atdalīties no kauliem (aptuveni stundu).
3. Ēd ar ceptiem dārzeņiem un svaigajiem salātiem.