Cāļa gaļas nageti

Sastāvdaļas

  • 1 iep. PF "Ķekava" cāļa gaļas filejas medaljoni
  • 60g rīvmaize
  • 1 ola
  • Mērcei ar zaļumiem:
  • 100g krējums
  • dilles
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sāls
  • Sinepju mērcei:
  • 100g krējums
  • 1 ēd.k. sinepes ar graudiņiem
  • sāls, cukurs

Šī recepte ir ņemta no recepšu grāmatas “Cāļa gaļas ēdieni”. Recepšu grāmata tapusi sadarbībā ar izdevniecību “White Book”. Pieprasi recepšu grāmatas labākajās grāmatnīcās!

Pagatavošana 4 min 4 porcijas

1. Traukā uzputot olu, citā traukā iebērt rīvmaizi. Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru. Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 grādiem.
2. Medaljonus iemērcēt vispirms sakultā olā, tad rīvmaizē un sakārtot uz sagatavotas cepešpannas. Cept cepeškrāsnī 20-25 min.
3. Kamēr cepās medaljoni pagatavot mērces. Mērcei ar zaļumiem krējumu sajaukt ar sasmalcinātām dillēm un ķiploka daiviņu, pievienot pēc garšas sāli. Sinepju mērcei krējumu sajaukt ar sinepēm, un pievienot pēc garšas sāli un cukuru.
4. Nagetus pasniedz ar mērcēm.