Bumbieru-kabaču krēmzupa

Sastāvdaļas

  • 1 neliels kabacis
  • 1 bumbieris
  • 1 neliels burkāns
  • 1 puravs (tikai baltā daļa)
  • 200ml baltvīns
  • 350ml ūdens
  • 100ml saldais krējums (pēc vēlmes)
  • 1 ēd.k. sviests
  • oregano
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

Vīnu kulinārijā izmanto lai uzlabotu ēdiena garšu un aromātu. Ja ēdiena pagatavošanai tiek izmantots vīns, tad tieši šo vīnu (vai arī dārgāku analogu) pasniedz galdā. Der atcerēties, ka lētie vīni satur spirtu, cukuru un ķimiju un nekā kopīga ar kvalitatīvu vīnu, ko gatavo no vīnogu sulas, tam nav. Šāds vīns spēj tikai sabojāt ēdienu, nevis to uzlabot.

Pagatavošana 25 min 4 porcijas

1. Dārzeņus un bumbieri notīrīt un sagriezt nelielos kubiņos. Pannā izkausēt sviestu un apcept tajā dārzeņus. Katliņā ieliet vīnu, pievienot bumbierus un uzvārīt. Pievienot ūdeni un vēlreiz uzvārīt. Pievienot oregano un vārīt 10 minūtes. Katliņā pievienot apceptus dārzeņus, vārīt vēl 5 minūtes. Atdzesēt un sablendēt. Pēc vēlmes var pievienot saldo krējumu.
2. Pasniedz dekorējot ar dārzeņu gabaliņiem.

| View