Buljona kubiņš no pašu dārza

Sastāvdaļas

  • 1 kg svaigu notīrītu dārzeņu (puķkāpostu, puravu, burkānu, brokoļu, seleriju, rožkāpostu)
  • 6 nomizotas ķiploka daiviņas
  • 50 g sakapāta svaiga ingvera
  • ½ ēdk. koriandra sēkliņu
  • 1 tējk. fenheļa sēkliņu
  • 1 tējk. smaržīgo piparu
  • ½ tējk. melno piparu graudiņu
  • 1 sauja svaigu pētersīļa lapiņu
  • 1 ēdk. svaigu timiāna lapiņu
  • 50 g sāls

Buljona kubiņu pagatavot nav nemaz tik sarežģīti, ja vēl padomā, kas tiem veikalos nopērkamiem sastāvā, tad ir vērts pacensties!

Pagatavošana

1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 100 grādiem. Dārzeņus rupji sakapā vai sagriez gabaliņos, pievieno ķiplokus un ingveru un virtuves kombainā sasmalcini.
2. Miezerī saberz garšvielu sēkliņas un piparus un pievieno dārzeņiem. Iemaisi zaļumus un sāli un vēl mazliet sasmalcini.
3. Cepešplātī ieklāj cepampapīru, uzber maisījumu, izlīdzini, liec krāsnī un aptuveni 4 stundas žāvē. Kad pagājusi 1 stunda, ieliec krāsns durvīs pavārnīcu, lai paliek sprauga. Ik pa laikam apmaisi dārzeņus.
4. Pildi mazās burciņās un uzglabā ledusskapī.

Ātra ēdienu piegāde uz mājām vai biroju Rīgā