Sastāvdaļas
- 100 g bulgura
- 150 g rozīņu
- 400 ml ābolu sulas
- 80 g maltu lazdu riekstu vai mandeļu
- 3 tējk. kakao pulvera
- Cukurs pēc garšas
Bulgurs ir ideāls produkts desertu gatavošanā tiem, kam patīk izteikti salds. Šī recepte ir universāla, jo cukuru var pievienot pēc savas gaumes –vai nu padarot šo ēdienu eiropisku, vai arī austrumniecisku. To var sablenderēt tādā kā pastā, ko stikla vai porcelāna traukā var glabāt vismaz nedēļu.
Pagatavošana: 35 min / 4 porcijas
- Bulguru kopā ar rozīnēm un ābolu sulu uzvāri un uz mazas uguns turpini vārīt 20-25 minūtes, ik pa brīdim apmaisot.
- Sausā pannā bez taukvielām viegli apgrauzdē riekstus vai mandeles. Vārīto bulguru samaisi ar kakao, riekstiem vai mandelēm. Pieber cukuru pēc garšas. Pasniedz ar vaniļas mērci vai zied uz maizes.