Buberts

Sastāvdaļas

  • 800 ml piena
  • 150 g miltu
  • 5 olas
  • 80 g cukura
  • 1 paciņa vaniļas cukura

Bubertu var gatavot no mannas, bet šis būs maigāks un krēmīgāks.

Pagatavošana: 25 min / 10 porcijas

  1. Pusi piena lej katlā un uzvāri. Atlikušajā iemaisi miltus un rūpīgi sakul, lai nav kunkuļu. Olām atdali baltumus no dzeltenumiem. Dzeltenumus sakul ar cukuru un vaniļas cukuru ļoti gaišās un stingrās putās; arī baltumus saputo, līdz tie notur formu.
  2. Uzvārītajā pienā lej miltu maisījumu, intensīvi kuļot, lai nerodas kunkuļi. Uzvāri un uz mazas uguns karsē apmēram trīs minūtes, nepārtraucot maisīt, jo masa noteikti mēģinās piedegt.
  3. Saudzīgi iemaisi masā olu dzeltenumus. Pēc tam iecilā olu baltumus. Visu vēl sildi aptuveni divas minūtes, tad liec bļodā, lai atdziest. Pasniedz ar ķīseli vai ogu mērci.

| View