Bohēmijas ķiploku zupa

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 6 ķiploka daiviņas
  • 250g kūpinātas gaļas
  • 1 puravs
  • 4 kartupeļi
  • 1 l buljona
  • 1 ēd.k. sviesta
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 1/2 tējk. ķimeņu
  • 1 tējk. majorāna
  • 2 ēd.k. pētersīļi

Šī zupa tiek uzskatīta par patstāvīgu ēdienu, nevis priekšēdienu. Un pasniedz to pusdienās vai vakariņās.

Pagatavošana

1. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sīki sakapā. Gaļu sagriež gabaliņos. Puravu nomazgā un sagriež. Katlā uzkarsē sviestu, ieber sīpolus un ķiplokus un visu apcep.
2. Pievieno galu, pielej buljonu un uzvāra. Pieber sāli, piparus, ķimenes un majorānu. Zupai pievieno puravu un kartupeļus un uz vidējās uguns vara apm. 20 min, kamēr kartupeļi ir mīksti.
3. Pasniedz pārkaisot ar sakapātiem pētersīļiem.

| View