Biezpiena rulete ar avenēm – šo recepti iesaka fitnesa trenere

Sastāvdaļas

  • 180 g speltas kviešu miltu
  • 2 olas
  • 180 g biezpiena ar 5% tauku saturu
  • 50 g aveņu
  • 60 g silta vājpiena
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • Mazkaloriju saldinātājs pēc izvēles, piemēram, stēvija

Fitnesa trenere un veselīga uztura ēdienkartes sastādītāja Agnese Grauduma ikdienā veido veselīga dzīvesveida plānu sievietēm, kuras vēlas iegūt savu sapņu figūru, iekļaujot tajā fiziskās aktivitātes un ēdienu receptes. “Ēdiena baudīšanu uzskatu par vienu no dzīves neatņemamām sastāvdaļām,” saka figūrai nekaitīgo recepšu radītāja. Viņa atzīstas, ka ir gardēde un ar savām ēdienu receptēm cenšas pierādīt, ka veselīgs ēdiens ir garšīgs. Sadarbībā ar žurnālu “OK!” Agnese piedāvā veselīgas saldās uzkodas recepti – biezpiena ruleti ar avenēm. 1 gabaliņš – 96 kcal, no norādītā sastāvdaļu daudzuma kopā iznāks 11 gabali.

Pagatavošana

1. Sajauc miltus, 1 olu, cepamo pulveri, siltu pienu, saldinātāju, līdz izveidojas mīklas masa.
2. Mīklu liek ledusskapī uz 10 minūtēm. Tikmēr sajauc biezpienu ar otru olu (vēlams, nelielu), saldinātāju un avenēm.
3. Uz virtuves virsmas izklāj cepamā papīra sloksni un uz tās izrullē mīklu, izveidojot taisnstūra formu.
4. Vienā pusē liek virsū biezpiena masu un, ņemot cepamo papīru no apakšas, ar tā palīdzību veido ruleti.
5. Liek cepamajā pannā un 180 grādos cep 30 minūtes.
6. Pirms sagriešanas atdzesē.