Biezpiena bumbiņas

Sastāvdaļas

  • 500 g biezpiena
  • 300 g miltu
  • 3 olas
  • 30 g cukura
  • 5 g sodas
  • 5 ml etiķa
  • 5 g sāls
  • 1 l eļļas – vārīšanai

Mūsu bērnības klasika, kurā joprojām svarīgākais ir biezpiens.

Pagatavošana

  1. Biezpienu, miltus, olas, cukuru, sodu, etiķi un sāli sajauc viendabīgā masā, no kuras saveido bumbiņas.
  2. Uzkarsē eļļu un liec tajā biezpiena bumbiņas: kad tās kļūst apetītlīgi brūnas, ir gatavs.
  3. Liec ar papīra salveti izklātā traukā, lai tiktu vaļā no liekā taukuma.
Ātra ēdienu piegāde uz mājām vai biroju Rīgā