Biezā ziemas zupa

Sastāvdaļas

  • 500g liellopa gaļa
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • 400g tomāti savā sulā
  • 3-4 kartupeļi
  • 3-4 marinēti gurķi vieglā marinādē
  • 600g vārītas baltas pupiņas
  • eļļa cepšanai
  • krējums
  • smalki sakapāti zaļumi
  • sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

Zupas, vasarā aukstas, rudenī karstas un pikantas, dārzeņu, gaļas,krēmzupas un zupas ar grauzdiņiem, simtiem variāciju.Galvenais, lai zupa būtu aromātiska un garšīga. Šoreiz piedāvājam tieši šādas zupas recepti.

Pagatavošana

1. Gaļu sagriezt kubiņos un apcept nelielā eļļas daudzumā. Pārlikt jau apceptu gaļu katlā. Burkānus un sīpolus sagriezt un apcpet tajos pašos taukos apm. 5-7 min. Pievienot sasmalcinātus tomātus savā sulā ar visu sulu, pēc garšas pievienot sāli un piparus un sautēt vel 3-4 min. Pārlikt visu pie gaļas.

Katlā ieliet ūdeni tā, lai visi produkti būtu pilnībā zem ūdens. Katlam uzlikt vāku un vārīt apm. 30 min. Pievienot sagrieztus kubiņos kartupeļus un vārīt vēl minūtes 10. Pašās beigās pievienot pupiņas un sagrieztus gurķus. Pēc garšas pievienot sāli un piparus. Uzvārīt un izslēgt uguni. Ļaut zupai apm. 30 minūtes ievilkties.
2. Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.

| View